Vi hjälper dig att följa tillgänglighetslagen!

Jobbar du på en myndighet, region, kommun eller tillhandahåller du på annat sätt en offentligt finansierad service? Då ska din webbplats och dess innehåll vara anpassat så att det följer den nya tillgänglighetslagen. Det innebär att dina filmer måste vara undertextade och syntolkade. Vi erbjuder hjälp med att producera filmer som följer lagen från början, men kan också hjälpa till med att anpassa dina gamla filmer.

Boka en kostnadsfri rådgivning

(eller besök vår specialsite Tillgänglig Video!)


Den nya tillgänglighetslagen

Hur påverkas video på din webbplats av tillgänglighetslagen? Räcker det med undertextning och syntolkning eller behöver du göra något mer? Vad kan du göra själv och när är det smart att ta in hjälp? Vi hjälper er att se över era befintliga filmer och föreslå kostnadseffektiva anpassningar.

Hur ska man tänka?

Vad är viktigt att tänka på när du tar fram filmmanus? Vilka typer av format är krångliga att syntolka? Vad driver kostnader? Boka workshop (1 timme) med oss så hjälper vi er med hur ni ska tänka smart och effektivt kring tillgängliga videofilmer som uppfyller lagkravet. 

Kontakta oss

Behöver du hjälp med filmproduktion?

Vi kan hjälpa dig med idé- och manus, filmproduktion, publicering och spridning av dina filmer. Och självklart säkerställer vi att filmerna är tillgängliga. Boka ett förutsättningslöst rådgivningsmöte med oss.

Hör av dig till Kamran!
En man framför en dator

bild på offert

Se vad det kostar och få en offert direkt

Vet du redan vad du behöver? Förutom att utbilda i hur du själv kan göra tillgänglighetsanpassningar, kan vi även hjälpa till med undertextning, syntolkning, teckentolkning och översättning.

Med vår enkla tjänst kan du räkna på vad det kostar och begära offert.

Räkna direkt hos Tillgänglig Video!

Lär dig mer

Vi har tagit fram siten tillgängligvideo.se med ambitionen att göra det enkelt för dig att kunna anpassa dina filmer för att så många som möjligt ska kunna ta del av de, oavsett funktion. Tillsammans skapar vi ett mer tillgängligt samhälle, utan diskriminering.

Tillgängligvideo.se

Bild på omslaget till boken om tillgänglig video

Ladda ner vår bok!

Allt du behöver veta för att skapa filmer som följer tillgänglighetslagen, i smidig bokform. Du kan ladda ner den gratis här eller på tillgängligvideo.se. Vi hoppas att den snart ligger på samtliga kommunikatörers skrivbord.

Jag vill ha boken!

17.06.2020

Kim Eklöf

Spridningsboken: Hur utvärderar jag en videoannonseringskampanj?

När kampanjen som er film är kopplad till är slut, eller ni anser att filmen ”levt färdigt”, är det dags för en slutgiltig utvärdering, även om ni låter filmen ligga kvar på er kanal.

Läs mer...

17.06.2020

Kim Eklöf

Spridningsboken: Vad är organisk spridning?

Med begreppet ”organisk spridning” menar man visningar av din film som uppstår på grund av att en tittare själv hittar fram till din film. Detta kan ske som ett resultat av att din film visats i Googles sökresultat, genom att någon annat delat ditt innehåll eller genom att en algoritm rekommenderat innehållet. Man räknar alltså inte trafik från köpt videoannonsering till det organiska.

Läs mer...

17.06.2020

Kim Eklöf

Spridningsboken: Fördelarna med videoannonsering

Det finns många fördelar med videoannonsering. Synligheten är en av de starkaste, och man bör särskilt tänka på dessa fyra aspekter:

Läs mer...

17.06.2020

Kim Eklöf

Spridningsboken: Hur bygger man en målgrupp?

När filmens syfte är satt är nästa steg att identifiera målgruppen. Digitala annonsplattformar är mycket väl anpassade för att kunna ta fram en specifik målgrupp och visa annonser bara för den.

Läs mer...

17.06.2020

Kim Eklöf

Spridningsboken: Hur sätter man en kampanjbudget?

Att sätta en kampanj- eller annonsbudget kan kännas komplicerat. Det kan också vara svårt att uppskatta vilket resultat en viss budget kan ge eftersom det bestäms av en rad avancerade faktorer. Det är inte nödvändigt att förstå i detalj, men en grundläggande förståelse kan hjälpa er planering.

Läs mer...