05.02.2019

Kim Johansson

Animerad film eller inte – det är frågan?

Den fina med animerad film är att kringgå verklighetens begränsningar för att visualisera det som inte är möjligt på annat sätt, bara fantasin sätter gränser.

Läs mer...

20.12.2018

Kim Johansson

5 tips för en effektiv korrekturprocess

– Kan du titta lite på det här? Orden känns igen från otaliga möten där någon visar upp en pågående arbete. Vad ska du egentligen säga för att få din vilja igenom? Vilka fallgropar bör du undvika när du ska komma med kommentarer i ett pågående filmprojekt? Vi listar tipsen!

Läs mer...

15.11.2018

Kim Johansson

Webbdirektivet 2018 för film

I den här artikeln går vi på ett enkelt sätt igenom vad du ska tänka på när det kommer till tillgänglighet och film. Bra förberedelser inför webbdirektivet alltså.  

Läs mer...

15.11.2018

Kim Johansson

GÄSTSKRIBENT: Så jobbar kompositören med musik till film

Trots att flertalet filmer på internet spelas upp utan ljud så är det värt att satsa på bra musik till din film. Här berättar den erfarna filmkompositören Simon Kölle om hur han arbetar med filmmusik.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.