25.05.2018

Kristine Melin

Varför ska man ha med en regissör?

Ok. Du har definierat målet. Din organisation har landat i hur ni ska förmedla er och till vilka. För exemplets skull säger vi att ert företag har ett rekryteringsbehov och har valt att göra en röstinspelning där två av medarbetarna berättar om arbetsplatsen. Deras röster ska kompletteras av klipp där vi ser personerna i fråga på arbetsplatsen i samröre med kollegor och djupt koncentrerade på sina respektive uppgifter. Lätt som en plätt. Eller?

Läs mer...

27.04.2018

Tim Vågbratt

Fyra saker filmklippare vill säga till beställare

När inspelat material hamnar på klippbordet är det klipparens jobb att redigera det inspelade materialet, från manus, storyboard och en massa klipp, till en färdig film värd att se på. Jag kommer alltid, utifrån de förutsättningar jag fått på mitt bord, att göra mitt yttersta för skapa ett slutresultat som uppnår bästa möjliga effekt i din kommunikation. Men ett sådant resultat kräver ett bra samarbete och det här är mitt sätt att säga vad jag tycker är viktigt.

Läs mer...

27.04.2018

Ehsan Nasari

5 tips för att lyckas med att köpa tjänster inom beställningsfilm

Att köpa filmtjänster är inte lätt alla gånger, även för den som är en van köpare på ett företag eller organisation. Den största utmaningen är kanske att du egentligen inte riktigt vet vad du får förrän ganska långt in arbetsprocessen (klippversion ett av filmen).

Läs mer...

04.04.2018

Anders Land

Vad är en bra story?

Manusgurun Robert McKee brukar ofta ställa frågan under sina populära seminarier runt om i världen. Och hans svar är "något som är meningsfullt att berätta och som världen vill höra."

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.