Populate har lanserat Spridningsboken – en handbok i spridning av film

Förra veckan var vi i Stockholm och arrangerade vår första boklansering. Kunder, samarbetspartners, frilansare och andra härliga gäster var på plats för att fira med oss och för att ta del av boken. Denna vecka hölls boklanseringen i våra egna lokaler i Uppsala som blev en lika stor succé.

Spridningsboken har redan fått ett starkt genomslag och vi märker att det finns en efterfrågan på kunskap inom just spridning och distribution av film. Genom vår webbisda har flera exemplar sålts och nu vill bl.a Medieinstitutet ta in boken som kurslitteratur i programmet “Online-Video Producer”!

Behovet av kunskap är stort

Spridningsboken är en introduktion till hur organisationer kan arbeta med spridning av sina filmer på internet. Behovet av kunskap är stort inom området och i dagens medielandskap är spridning en mycket viktig pusselbit för att kunna få effekt av filmaktiviteter i kommunikationsarbetet. Trots detta finns mycket litet skrivet om ämnet. Därför valde vi att själva ge ut en bok om spridning av video. 

Användningen av film som kommunikationsverktyg har ökat kraftigt de senaste åren och det mesta pekar på en fortsatt ökning. Hur man jobbar effektivt med spridning av filmer har därför blivit en högst aktuell fråga för många organisationer. Spridningsboken är utformat som en handbok som man ska kunna återkomma till under spridningsarbetet. Det finns en del strategiska rekommendationer för spridning av filmer, men även en hel del praktiska tips och råd, exempelvis hur man sökordsoptimerar sina filmer.

Spridningsboken har även blivit uppmärksammad i UNT, läs artikeln här.

Du kan beställa Spridningsboken här.

25.02.2024

Vania Luque Orrego

Populate fick silver i Årets Byrå 2024!

Populate har utsetts tvåa vid Årets Byrå galan 2024! Årets Byrå utvärderar hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. De byråer som har Sveriges nöjdaste kunder blir nominerade. –  Vi känner oss oerhört stolta och hedrade! Det är ett kvitto på att vi lyckas se, höra och förstå kundernas behov i vårt arbete.

Läs mer...

16.01.2024

Theresa von Hofsten

Populate skriver ramavtal med Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Populate tecknar ramavtal med två myndigheter. Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.