Möt Joel Widerberg!

Joel Widerberg studerar Professional Video Editing på Medieinstitutet och under våren har han gjort sin LIA hos oss på Populate. För oss känns det otroligt lyxigt att tillfälligt ha fått låna en extra medarbetare som så snabbt blivit en självklar del av gemenskapen. Vi ställde några frågor till Joel om hur han upplevt sin praktikperiod.

praktikanten Joel sitter avslappnad på kontoret

Joel, vad har varit mest lärorikt under din tid på Populate?

– Att få arbeta med och redigera personporträtt för Kulturdepartementet har varit roligt. Det är starka historier och det var lärorikt för mig att sitta med det materialet. Sen har det varit roligt att träffa alla på kontoret. Det är verkligen en toppengrupp människor. 

Vilka av dina nyvunna kunskaper kommer du att vilja fortsätta att utveckla?

– Det har varit spännande att jobba med ljud under denna LIA-period. Jag tror definitivt att det är något jag kan snöa in på mer i framtiden… 

Vad har varit mest ögonöppnande för dig under din LIA?

– Det skulle nog vara hur mycket arbete det är runt de filmer som populate producerar för aktörer i den offentliga sektorn. Det är många feedback-möten och olika saker som ska godkännas och så vidare. Det har varit lärorikt att få insyn i.

Nu väntar en period av föräldraledighet för Joel innan fortsatta studier. Vi ser fram emot att följa Joel Widerbergs resa framöver!

25.02.2024

Vania Luque Orrego

Populate fick silver i Årets Byrå 2024!

Populate har utsetts tvåa vid Årets Byrå galan 2024! Årets Byrå utvärderar hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. De byråer som har Sveriges nöjdaste kunder blir nominerade. –  Vi känner oss oerhört stolta och hedrade! Det är ett kvitto på att vi lyckas se, höra och förstå kundernas behov i vårt arbete.

Läs mer...

16.01.2024

Theresa von Hofsten

Populate skriver ramavtal med Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Populate tecknar ramavtal med två myndigheter. Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.