Vi får aldrig sluta prata om psykisk ohälsa.

Nu inleder vi en av våra viktigaste projekt hittills. Vi kommer tillsammans med den ideella föreningen Vår Tur Nu och Tulpa Creatives producera en dokumentärfilm om tjejerna bakom Pillerpodden, Siri Strand och Emma Westas Rödin.

Dokumentärfilmaren Andreas Doyle har under 2 års tid följt deras resa, från ett litet hobbyprojekt till ett företag som åker Sverige runt för att lyfta upp psykisk ohälsa på dagordningen. Det som målas upp är ett intimt porträtt av två människor som mot alla odds försöker göra skillnad. Samtidigt som tjejerna driver företaget och är ute och föreläser slåss de också mot sin egna psykiska ohälsa.

Jag tror och hoppas att den här filmen kan bli en ögonöppnare för alla som tror att vi är färdiga med frågan om psykisk ohälsa. Det är olyckligt att den kryper neråt i åldrarna och vi behöver agera. Därför känns det otroligt viktigt att vi kan engagera oss i det här projektet.

Ehsan Nasari, VD, Populate

Läs mer om Pillerpodden här!

Presskontakt: Ehsan Nasari. Ehsan@populate.se

25.08.2020

Ehsan Nasari

Lär dig mer om syntolkad film på tillgängligvideo.se

Nu lanserar vi en sajt där du kan kan lära dig mer om tillgänglighetsanpassning av video och film, exempelvis syntolkning av filmer eller undertextning. Dessutom kan du ladda ner vår gratis e-bok om tillgänglig video, en praktiskt handbok som innehåller allt du behöver veta om tillgänglighetsanpassning.

Läs mer...

18.08.2020

Kim Johansson

Spridningsboken 2.0 äntligen här!

Nu lanserar vi version Spridningsboken 2.0 – vår handbok i spridning av film. Den första versionen var en stor succé med flertalet ex. som både sålts och delats ut. Bland annat Medieinstitutet har valt att in boken som kurslitteratur, något vi givetvis är oerhört stolta över.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.