“Vi älskar Sävja” till Uppsala kortfilmfestival

Dokumentärserien produceras med stöd från Uppsala kommun i samverkan med lokala föreningar och filmbyrån Populate, som har producerat filmen. Kan man förändra stämningen och attityden i ett område? Anders Land, dokumentärfilmare på Populate och boende i Sävja, menar att det går. Arbetet med dokumentärserien inleddes 2013 och följer utvecklingen i Uppsalaförorten Sävja från att biblioteket brändes ner i mars 2013. Det åttonde och sista avsnittet släpps 5 december 2015.

– Vi har nu vi följt området i två och ett halvt år och sett förändringen från social oro till framtidstro bland de unga. Filmerna handlar just om hur de unga tillsammans med många eldsjälar och lokala föreningar i samverkan med kommunala verksamheter förvandlat stadsdelen positivt. Filmerna visar på kraften hos det civila samhället, säger Ulrik Wärnsberg (S), ordförande arbetsmarknadsnämnden Uppsala kommun.

– Filmerna har betytt mycket för området och bidragit till att få unga att se möjligheter, våga prova och att utmana sig själva. I filmerna har flera förebilder lyfts fram vilket ger känslan av att kan de så kan jag, säger Gabriella Ekström Filipsson, rektor vid Nya Stordammen skola i Sävja.

Uppsala Internationella Kortfilmfestival, är en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. På kortfilmfestivalen visas varje år mer än 300 kortfilmer från hela världen i en rad olika sektioner. Deltagande i kortfilmfestivalen innebär för svenska filmer att de kvalificeras för nominering till en Guldbagge såväl som till en Oscar. Uppsala Internationella Kortfilmfestival äger rum på fyra biografer i Uppsalas klassiska biokvarter 19-25 oktober.

25.02.2024

Vania Luque Orrego

Populate fick silver i Årets Byrå 2024!

Populate har utsetts tvåa vid Årets Byrå galan 2024! Årets Byrå utvärderar hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. De byråer som har Sveriges nöjdaste kunder blir nominerade. –  Vi känner oss oerhört stolta och hedrade! Det är ett kvitto på att vi lyckas se, höra och förstå kundernas behov i vårt arbete.

Läs mer...

16.01.2024

Theresa von Hofsten

Populate skriver ramavtal med Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Populate tecknar ramavtal med två myndigheter. Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.