Välkommen Caroline Brens!

Vi är mycket glada över att Caroline Brens, som studerar film- och tv-produktion vid Högskolan Dalarna, gör sin praktik hos oss! Caroline läser sin sista termin på den treåriga högskoleutbildningen.

Vad har varit mest lärorikt under din utbildning?

– Att jag fått möjlighet att prova på att producera, projektleda, filma, klippa och ljudlägga och ljudmixa film. Vi har haft tillgång till mycket filmutrustning som vanligtvis skulle vara dyrt att hyra för att leka med. 

Vad är ditt första intryck av Populate som arbetsplats?

– De har många roliga och intressanta kunder och täcker viktiga ämnen genom film. Jag kände direkt en koppling till byrån eftersom de arbetar med flera filmprojekt med hälsoinriktning, vilket jag också har en bakgrund inom. En annan koppling är att de befinner sig i Uppsala som jag tidigare har bott i.  

Vad hoppas du få göra under praktiken?

– Att jag får prova olika moment inom för-, produktion och postproduktion. Jag har också redan fått testa att syntolka och undertexta, vilket inte ingått i min utbildning. Det finns många nya tekniker som jag inte är bekant med, som Populate använder. 

Berätta något som många inte känner till om dig.

– Jag är färdigutbildad och legitimerad farmaceut – receptarie, med många års arbetserfarenhet. Varje gång jag berättar det för någon, nämner de vilken stor kontrast det är mellan de två yrkena.

05.10.2023

Theresa von Hofsten

Populate vinner ramavtal med Regeringskansliet!

Filmbyrån Populate vinner ramavtal och blir Regeringskansliets filmpartner. Ramavtalet täcker kommunikation för samtliga departement.

Läs mer...

23.08.2022

Theresa von Hofsten

Populate välkomnar två nya producenter

Vi är mycket glada över att kunna välkomna två nya producenter till Populate. Efter en gedigen rekryteringsprocess har Populate värvat Amanda Öberg och Theresa von Hofsten. De kliver in som tillgänglighetsproducent, respektive filmproducent.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.