Populate vinner ramavtal med Regeringskansliet!

Uppsalabaserade filmbyrån Populate har vunnit Regeringskansliets upphandling om kommunikation inom delområdet filmproduktion. 

Upphandlingen omfattar fyra delområden, som löper under 4 år, bedöms totalt vara värd ca 89,1 miljoner kronor och ska fördelas på fem byråer, däribland Populate, Ahead group, HiQ Mälardalen, Intellecta och Mbrace.

Inom delområdet filmproduktion inkom hela tolv ansökningar, varav samtliga uppfyllde kraven. Men till skillnad från de andra delområdena, erbjöds endast en byrå ramavtal, Populate. Populate kommer under avtalstiden att utföra filmproduktion från idé till färdiga filmer, rådgivning, undertextning och syntolkning. Ramavtalet täcker kommunikation för samtliga departement. 

– Vi på Populate är glada att ha blivit tilldelade det här ramavtalet av Regeringskansliet. Samarbetet är en viktig kvalitetsstämpel för oss, då den visar på den expertis och erfarenhet vi har i bolaget. Vi ser fram emot att samarbeta med Regeringskansliet i syfte att skapa och tillgängliggöra filmer med samhällsviktig information, säger Kamran Ghodsi, VD på Populate.

Sedan 2020 är det ett krav för myndigheter att tillgängliggöra information i film, för människor med funktionsnedsättningar, genom undertextning och syntolkning i enlighet med den så kallade tillgänglighetslagen.

– Myndigheter och organisationer vi initierar samarbete med söker en tillförlitlig partner som levererar högsta kvalitet och där har vi en gedigen meritlista. För att kunna arbeta med videokommunikation för myndigheter och organisationer krävs både kvalitet i det som levereras och kvantitet i resurser och det här ramavtalet visar att vi har båda delarna, säger Kamran Ghodsi.

Populate har idag ramavtal med bland annat Region Stockholm, Sollentuna kommun och Uppsala kommun. Populate har tidigare haft ramavtal med bland annat Systembolaget och Region Uppsala.

För ytterligare information kontakta:

Kamran Ghodsi, VD Populate

kamran@populate.se

Telefon: +46 73 99 77 076

Om Populate

Populate är en ledande kommunikationsbyrå för film för samhällsbärande aktörer och företag som vill göra skillnad och fyller en viktig funktion i samhället. Vi är en kommunikationsbyrå med samlad kompetens inom kommunikation, storytelling, filmproduktion och spridning av video. Företaget grundades 2006 i Uppsala. Läs mer på: www.populate.se

14.06.2024

Theresa von Hofsten

Möt Joel Widerberg!

Joel Widerberg studerar Professional Video Editing på Medieinstitutet och under våren har han gjort sin LIA hos oss på Populate.

Läs mer...

25.02.2024

Vania Luque Orrego

Populate fick silver i Årets Byrå 2024!

Populate har utsetts tvåa vid Årets Byrå galan 2024! Årets Byrå utvärderar hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. De byråer som har Sveriges nöjdaste kunder blir nominerade. –  Vi känner oss oerhört stolta och hedrade! Det är ett kvitto på att vi lyckas se, höra och förstå kundernas behov i vårt arbete.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.