Populate välkomnar två nya producenter

Amanda Öberg och Theresa von Hofsten.

Vi är mycket glada över att kunna välkomna två nya producenter till Populate. Efter en gedigen rekryteringsprocess har Populate värvat Amanda Öberg och Theresa von Hofsten. De kliver in som tillgänglighetsproducent, respektive filmproducent. Därmed är Populate redo möta den allt större efterfrågan på filmprojekt och tillgänglig video.

Amanda Öberg, ny tillgänglighetsproducent

Amanda Öberg, tillgänglihetsproducent.

Hej Amanda! Vad driver dig i ditt arbete?

– Generellt en vilja att prestera. Jag drivs framåt av att testa nya saker, utmana mig själv och inse att jag kan mer än jag tror.

Vad gör du på fritiden?

– Då umgås jag med vänner och familj, ritar, pysslar med saker som lufttorkande lera, och sköter om mina växter.

Vad känner de flesta inte till om dig?

– Att jag, trots mina blygsamma 157 cm, var grym på basket som barn.

Amanda Öberg har en examen inom informatik och har utöver det även pluggat lingvistik samt skrivande. Hon kommer att arbeta med tillgänglighetsanpassning av video, undertextning, syn- och teckenspråkstolkning.

Theresa von Hofsten, ny filmproducent

Theresa von Hofsten, filmproducent.

Hej Theresa! Vad driver dig i ditt arbete?

– Jag vill göra filmer som kortar avståndet mellan människor. Att få möta kunniga personer inom olika kunskapsområden och hjälpa dem att nå ut med sin kunskap genom filmberättande är fantastiskt roligt.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– På fritiden umgås jag med min familj. Vi har ganska nyligen skaffat en trädgård och vill nu lära mig allt om odling.

Vad känner de flesta inte till om dig?

– Jag har åkt flodbåt genom Ryssland, på en bridgeresa tillsammans med min 96-åriga mormor. Det var ett annorlunda äventyr…

Theresa har en bakgrund som tv-producent på bland annat UR, Sveriges utbildningsradio. Hon kommer närmast från Föreningen Skogen där hon projektlett den digitala läromedelssatsningen Skogslektioner. Theresa kommer att arbeta med Populates filmproduktioner.

Vi hälsar våra två nya producenter välkomna in i Populate-värmen!

14.06.2024

Theresa von Hofsten

Möt Joel Widerberg!

Joel Widerberg studerar Professional Video Editing på Medieinstitutet och under våren har han gjort sin LIA hos oss på Populate.

Läs mer...

25.02.2024

Vania Luque Orrego

Populate fick silver i Årets Byrå 2024!

Populate har utsetts tvåa vid Årets Byrå galan 2024! Årets Byrå utvärderar hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. De byråer som har Sveriges nöjdaste kunder blir nominerade. –  Vi känner oss oerhört stolta och hedrade! Det är ett kvitto på att vi lyckas se, höra och förstå kundernas behov i vårt arbete.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.