Nominerad till svenska Publishingpriset

Publishingpriset är en årlig jurybedömd kommunikationstävling för film, print och webb. Tävlingen är fristående och uppmärksammar god redaktionell kommunikation marknadskommunikation.

Sammanlagt är det fem filmer som Populate blivit nominerade för: En film om villkoren i vården för Sveriges Läkarförbund, en film för Akademiska Sjukhuset som visar det fantastiska arbetet som görs på intensivvårdsavdelningen för nyfödda samt en film för Systembolaget som berättar om idén med Systembolaget. Sist men inte minst är det en film för Järva ungdomsmottagning som skildrar en grupp ungdomars trassliga vardagsliv samt en film för Stiftelsen Allmänna Barnhuset som belyser barnens roll när föräldrar hamnar i konflikt med varandra.

Tävlingens bedömningskriterier:

Beroende på typ av tävlingsbidrag finns det olika kriterier, inom filmkategorin bedömer juryn filmens design (grafiska lösningar, klippning, kostym, scenografi, specialeffekter), filmfoto (foto, kamerarörelser och ljussättning), ljud (musik, voice-over, ljudeffekter) och regi. Vinnarna utses på Berns i Stockholm den 23 oktober.

Är du nyfiken på Populates bidrag kan du se dem här:

Filmer som marknadsför ett företag

Systembolaget på 77 sekunder
Populate på uppdrag av Systembolaget AB

Filmer som marknadsför en organisation

”Världens Bästa Jobb”
Populate på uppdrag av Akademiska Sjukhuset

 Filmer som marknadsför tjänster

Doors – Stiftelsen Allmänna Barnhuset
Populate på uppdrag av Stiftelsen Allmänna Barnhus

Järva ungdomsmottagning – Någon som lyssnar på dig
Populate på uppdrag av Järva Ungdomsmottagning/SLL

Opinionsbildningsfilmer

”Vården delas upp i små, små bitar”
Populate på uppdrag av Sveriges Läkarförbund

14.06.2024

Theresa von Hofsten

Möt Joel Widerberg!

Joel Widerberg studerar Professional Video Editing på Medieinstitutet och under våren har han gjort sin LIA hos oss på Populate.

Läs mer...

25.02.2024

Vania Luque Orrego

Populate fick silver i Årets Byrå 2024!

Populate har utsetts tvåa vid Årets Byrå galan 2024! Årets Byrå utvärderar hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. De byråer som har Sveriges nöjdaste kunder blir nominerade. –  Vi känner oss oerhört stolta och hedrade! Det är ett kvitto på att vi lyckas se, höra och förstå kundernas behov i vårt arbete.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.