”Lätt bästa avsnittet!”

Så kommenterar en tittare på Youtube det tredje avsnittet av dokumentärserien ”Vi är Gottsunda. I maj 2016 visades det första avsnittet. Tre avsnitt senare överträffas alla förväntningar med över 115 000 visningar på Youtube och Facebook med tusentals kommentarer, delningar och reaktioner.

Igår kväll släpptes det tredje avsnittet på Facebook och Youtube. Avsnittet har både dramatiska och spännande berättelser från Gottsundabor. Från en före detta kriminell som nu mår bättre till en nyinflyttad småbarnsmamma som stormtrivs. Många eldsjälar som förändrar stadsdelen berättar om sitt arbete.

Avsnittet premiärvisades på Kulturpunkten i Gottsunda centrum inför en stor publik där bland annat politiker var på plats för att diskutera filmens innehåll.

Dokumentärseriens syfte är att dela Gottsundabornas egna berättelser. Under ytan av det uppenbara och på ett annat sätt än media oftast hinner med.

Seriens skapare Anders Land från Populate berättar:

“Redan i början av arbetet med dokumentärserien ”Vi är Gottsunda” har boende velat berätta om stadsdelens mörka sidor. Inte minst om svårigheten med integration och unga som lockas in i kriminalitet. Varför händer det? Det är svåra ämnen och flera personer har först önskat berätta för att sedan dra sig ur. I avsnitt 3 finns några som tar bladet från munnen och berättar öppet och ärligt om sina liv och erfarenheter”.

Anders Land intervjuades av UNT där han berättar mer om serien, läs artikeln här.

Har du missat vad serien “Vi är Gottsunda” handlar om kan du se avsnitt 3 här. Tidigare avsnitt hittar du på YouTube, klicka här.

18.04.2019

Kim Johansson

Populate och Sveriges Läkarförbund nominerade till Swedish Content Awards

Under 2018 gjorde Populate och Sveriges Läkarförbund webbserien "Hur mår vården?". Det var en serie med patienten i centrum som försökte ta tempen på vården. Under första säsongen så visades serien över en halv miljon gånger.

Läs mer...

25.02.2019

Ehsan Nasari

Populate Årets Byrå 2019

Branschstudien Årets Byrå har avgjorts och Populate vann inom kategorin "Content". Totalt var det 151 kommunikationsbyråer som deltog i femton olika kategorier.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.