”Lätt bästa avsnittet!”

Så kommenterar en tittare på Youtube det tredje avsnittet av dokumentärserien ”Vi är Gottsunda. I maj 2016 visades det första avsnittet. Tre avsnitt senare överträffas alla förväntningar med över 115 000 visningar på Youtube och Facebook med tusentals kommentarer, delningar och reaktioner.

Igår kväll släpptes det tredje avsnittet på Facebook och Youtube. Avsnittet har både dramatiska och spännande berättelser från Gottsundabor. Från en före detta kriminell som nu mår bättre till en nyinflyttad småbarnsmamma som stormtrivs. Många eldsjälar som förändrar stadsdelen berättar om sitt arbete.

Avsnittet premiärvisades på Kulturpunkten i Gottsunda centrum inför en stor publik där bland annat politiker var på plats för att diskutera filmens innehåll.

Dokumentärseriens syfte är att dela Gottsundabornas egna berättelser. Under ytan av det uppenbara och på ett annat sätt än media oftast hinner med.

Seriens skapare Anders Land från Populate berättar:

“Redan i början av arbetet med dokumentärserien ”Vi är Gottsunda” har boende velat berätta om stadsdelens mörka sidor. Inte minst om svårigheten med integration och unga som lockas in i kriminalitet. Varför händer det? Det är svåra ämnen och flera personer har först önskat berätta för att sedan dra sig ur. I avsnitt 3 finns några som tar bladet från munnen och berättar öppet och ärligt om sina liv och erfarenheter”.

Anders Land intervjuades av UNT där han berättar mer om serien, läs artikeln här.

Har du missat vad serien “Vi är Gottsunda” handlar om kan du se avsnitt 3 här. Tidigare avsnitt hittar du på YouTube, klicka här.

19.12.2018

Kim Johansson

Populate nominerade i Årets Byrå!

Årets Byrå är Nordens största bransch- och kvalitetsstudie inom kommunikation, där kunder får bedöma sina samarbetspartners inom en rad olika kategorier som kreativitet, proaktivitet, strategisk kompetens, digital förmåga och engagemang.  Populate är nominerad inom kategorin ”Content”, tillsammans med fyra andra byråer inom den kategorin. –  Att vara finalist för tredje året i rad i just den

Läs mer...

19.11.2018

Anders Land

Två år med dokumentärserien Vi är Gottsunda

Nu släpps 4:e och sista avsnittet av dokumentärserien Vi är Gottsunda. För två år sedan började arbetet med att lyssna på Gottsundaborna för att dela deras berättelser som de tycker är viktiga. Responsen har varit överväldigande och de tre första avsnitten har fått över 170 000 visningar med tusentals kommentarer, reaktioner och delningar.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.