Är du vår nya filmproducent?

Populate är en kommunikationsbyrå för film, en filmbyrå, som jobbar med samhällsaktörer vi tror på och sympatiserar med. De som vill göra skillnad för vårt samhälle och i människors liv, och som behöver film för att kommunicera med omvärlden. För att stärka sitt varumärke, informera och beröra.

Om det låter intressant letar vi nu efter dig som är erfaren filmproducent inom beställningsfilm med dokumenterad erfarenhet av idé- och konceptutveckling, manus och filmproduktion i nära samarbete med projektteam och kund. Du är varmt välkommen till en liten byrå med stor kompetens. Årets Byrå 2019 (kategori Content) och en hedrande andra plats 2021 är bevis på att våra uppdragsgivare tycker om det vi gör och vilka vi är.  

Vad kan vi erbjuda dig?

Bra utvecklingsmöjligheter med stort utrymme att växa genom varierande och intressanta uppdrag för offentliga verksamheter, företag och ideella organisationer.

En flexibel arbetsplats med stor frihet under ansvar och möjlighet att mixa arbete på kontor och distans.

Balans mellan jobb och viktigare saker. Vi har alltid flera pågående projekt som kräver stort eget ansvar och hårt jobb, men det ska ske utan övertid. Vi eftersträvar balans och tid till viktigare saker än jobb (även om vi och våra beställare tar det vi gör på stort allvar).

Moderna och rymliga lokaler med egen filmstudio i centrala Uppsala med närhet till centralstationen och E4. Vi älskar vårt kontor och tror att du också kommer göra det. 

En marknadsmässig lön och bra arbetsvillkor.

Vem är det vi söker?

Du behöver vara snäll. Mot dig själv, dina kollegor och mot uppdragsgivare som alltid vill få till ett bra resultat – men som inte alltid är vana vid att köpa filmtjänster. Där behöver du vara trygg i din roll. Du får gärna vara nyfiken på det mesta – våra filmer har genom åren berört alla möjliga ämnen. Rymden, stadsutveckling, cancerbehandling och ungdomsmottagningar för att nämna ett par. Och du får mer än gärna vara galet kreativ och tydlig med dina åsikter och idéer, men också kunna ta in andras åsikter utan att känna prestige.

Du har jobbat ett par år och insett vikten av att vara självständig under stort ansvar. Du väntar inte på att andra ska driva arbetet framåt. Och skulle något gå fel, vilket händer, vill vi gärna att du först och främst frågar dig själv vad du kunde gjort annorlunda. Därför tror vi att du är senior i rollen med erfarenhet av liknande uppdrag.

Om rollen

Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av beställningsfilm. Du kommer att jobba nära kund, därför är det viktigt att du har förståelse för kundbehov och briefproces. Att du kan utveckla och presentera utmanande idéer, se till att dina idéer produceras – och blir bra – samtidigt som du tar hänsyn till budget och tidplan. 

Våra filmprojekt är både små och stora. Därför behöver du ha en förmåga att planera ditt arbete och hantera flera projekt parallellt. Ibland ingår du i en stor projektgrupp och ibland jobbar du själv, därför bör du vara van vid att arbeta självständigt, ta egna initiativ och kunna axla ett stort ansvar. Du bör ha kunskap om kommunikation och digitala medier och vi ser det som meriterande om du har teknisk kompetens inom filmfoto och redigering med vana av att jobba i vanliga redigeringsprogram.

Populate som arbetsplats

Vi spenderar en stor del av vår vakna tid på vår arbetsplats med våra kollegor. Hur man trivs med sitt arbete, arbetsplats och kollegor är en viktig pusselbit för att vi ska må bra i livet. Populate är en arbetsplats som präglas av vänliga och professionella kollegor. Vi har stor frihet under ansvar och en hög grad av flexibilitet. Så länge du är ansvarsfull och kan planera ditt arbete spelar det mindre roll var arbetet utförs. Hälften av kollegorna är småbarnsföräldrar, så om sanningen ska fram blir det inte så mycket afterwork. Men vi har väldigt trevligt ändå. Vi har en åldersspridning från 25 till 45. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten.

Ansök här om du är den vi söker!

Tjänsten kan tillsättas på heltid eller deltid om vi hittar lämplig kandidat. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande, sista ansökningsdag är måndag den 7 mars.

Har du frågor om tjänsten? Maila kamran.ghodsi@populate.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Maila Ann-kristin.lyttkens@lyttkens.se

25.02.2024

Vania Luque Orrego

Populate fick silver i Årets Byrå 2024!

Populate har utsetts tvåa vid Årets Byrå galan 2024! Årets Byrå utvärderar hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. De byråer som har Sveriges nöjdaste kunder blir nominerade. –  Vi känner oss oerhört stolta och hedrade! Det är ett kvitto på att vi lyckas se, höra och förstå kundernas behov i vårt arbete.

Läs mer...

16.01.2024

Theresa von Hofsten

Populate skriver ramavtal med Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Populate tecknar ramavtal med två myndigheter. Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.