Lär dig mer om syntolkad film på tillgängligvideo.se

Från och med 23 september träder en ny lag i kraft som innebär att alla organisationer som tillhandahåller offentlig finansierad service måste syntolka och undertexta alla sina videofilmer.

Medielandskapet förändrats hela tiden och distribution av ”online video” blir en allt mer komplex fråga. Olika sociala plattformar har sina egna unika algoritmer och konsumtionsbeteendet av film varierar beroende på publiceringskanal, något som kan skapa utmaningar när det gäller att nå rätt målgrupp. Är man dessutom en organisation som tillhandahåller offentlig finansierad service måste man snart ha en syntolkad och undertextad version av sina filmer.

Vi tycker att frågan om tillgänglighet är en demokratifråga. Ett samhälle som är mer tillgänglig blir ett mer hållbart samhälle. Därför har vi tagit fram sajten www.tillgängligvideo.se med ambitionen att göra det enkelt för dig att kunna anpassa dina filmer så att så många som möjligt ska kunna ta del av dem, oavsett funktion.

Vi har också skrivit boken ”Tillgänglig video” som ska hjälpa kommunikatörer (och alla andra som vill) att lära sig mer om tillgänglighetsanpassning av video. Boken är granskad av riksförbunden för syn-och hörselskadade samt även av myndigheten för Digital Förvaltning (DIGG), som har tillsynsansvaret för att detta följs.

Besök gärna tillgängligvideo.se och ladda ner vår e-bok.

14.06.2024

Theresa von Hofsten

Möt Joel Widerberg!

Joel Widerberg studerar Professional Video Editing på Medieinstitutet och under våren har han gjort sin LIA hos oss på Populate.

Läs mer...

25.02.2024

Vania Luque Orrego

Populate fick silver i Årets Byrå 2024!

Populate har utsetts tvåa vid Årets Byrå galan 2024! Årets Byrå utvärderar hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. De byråer som har Sveriges nöjdaste kunder blir nominerade. –  Vi känner oss oerhört stolta och hedrade! Det är ett kvitto på att vi lyckas se, höra och förstå kundernas behov i vårt arbete.

Läs mer...

Rådgivning och strategi

Vi vägleder dig att använda filmmediet på rätt sätt för att uppnå dina affärs- och verksamhetsmål. Ibland kan film vara ett olämpligt verktyg, beroende på syfte, mål och förutsättningar. Då kommer vi att rekommendera dig en annan lösning.

Story

Att skapa starka berättelser är grunden för bra kommunikation. Vi vill sätta berättandet i fokus, för det är endast då vi kan vi beröra och ge tittaren en stark upplevelse.

Produktion

Vi kan hjälpa dig med all typ av filmproduktion. För oss som filmbyrå är det nämligen mål och syfte med kommunikationen som styr valet av filmformat, inte tvärtom.

Distribution och spridning

I dagens medielandskap måste distributionen vara en del i den kreativa processen för att du ska kunna få effekt av dina filmaktiviteter. Vi tar ansvar för att dina filmer får en optimal spridning utifrån de förutsättningar som du har.